tiistai 28. huhtikuuta 2015

Konferenssimatkat liikuttavat!


    
Videoon on koottu kuvia 3. - 4.6.2013 Effectuation -konferenssissa Ranskassa Lyonissa kävellessäni Parc de la Tête d'Or -luonnonpuistoon sekä -puistossa.  Pari videolla olevaa kuvaa on myös Espanjan matkalta, jossa kävin perheeni kanssa niin ikään vuonna 2013.


Liikkeessä pysyessä voi rentoutua ja samalla tutustua myös uusiin maisemiin...

Tämä video oli myös kokeilu Jyväskylän yliopiston Tutkija bloggaa -kurssilta. Tarkoituksena oli kokeilla videon tekemistä ja julkaisemista blogissa.



Verkostoitumalla eteenpäin


Konferensseissa tutkijat pääsevät esittelemään omaa tutkimustaan ja keskustelemaan samanhenkisten tutkijoiden kanssa. Konferenssit ovat siis yhtäältä inspiroivia ja kiinnostavia kuin toisaalta myös jossain määrin henkisesti kuormittaviakin tapahtumia. Mieli on valppaana siltä varalta, että kuulisi jostakin jonka tutkimus liittyisi omaan aiheeseen, tai voisi tuoda siihen uutta näkökulmaa. Toisaalta myös vieraat tutkimusaiheet voivat olla kiinnostavia, koska niistäkin voi oppia jotakin ja esimerkiksi omia esitystapojaan voi hioa toisten esityksiä katselemalla.

Konferensseihin osallistuminen vaatii sekä rahoitusta, että tutkimuksen etenemistä sellaiseen vaiheeseen, että tutkimusta on järkevää esitellä muille tutkijoille. Usein konferenssien yhteydessä kuitenkin järjestetään myös esimerkiksi tohtorikoulutettaville ja post-doc -tutkijoille omia seminaarejaan, joissa heille annetaan vähän henkilökohtaisempia vinkkejä siihen, kuinka he voisivat kehittää oma tutkimustaan. Tällöin vaatimukset työn etenemisestä eivät ole niin suuret, vaan myös keskeneräistä tutkimusta voi esitellä muille. 

Suurimman mahdollisuuden konferenssit tarjoavat erityisesti verkostoitumiseen ja toisten tutkijoiden kanssa vuorovaikuttamiseen. Näin ollen onkin paljon itsestä kiinni minkälaisia kontakteja konferenssimatkoilla saa luotua ja kuinka hyödyllisiä ne loppujen lopuksi ovatkaan.



Liikkuminen avartaa! 

 

Tutkimuksellisen antoisuutensa lisäksi konferenssimatkat ovat siis oivallisia paikkoja myös nähdä maailmaa. Kävelen ja lenkkeilen paljon kotona ollessani ja tutustun ympäristööni parhaiten juuri kävelemällä. Kun antaa mielen vaellella eikä hermostu vaikka eksyisikin, voi löytää sellaisia paikkoja mistä tahansa, joihin ei suunnitellusti ehkä olisi voinutkaan törmätä. Itse ainakin eksyn helposti, eikä suuntavaistoni ole paras mahdollinen, mutta hahmotan ympäristöäni parhaiten juurikin kävelemällä sen riittävän tarkasti läpi.

Kävely, lenkkeily ja uiminen ovat myös minulle erinomaisia tapoja ajatusten järjestämiseen ja rentoutumiseen. Usein juuri lenkkeillessä jumiutuneet ajatukset löytävät uusia ratoja ja mahdottomalta vaikuttanut ongelma ratkeaa kuin itsestään. En ole ainoa joka pitää liikkumista avaimena rentoutumiseen ja sitä kautta mahdollisena ikkunana luovuuteen, ja aiheesta voi lukea lisää vaikkapa täältä Psychology Todayn kirjoituksesta "Jog your brain".    

Ote kirjoituksesta: "The brain needs huge amounts of energy. Imaging tests confirm that workouts flood the brain with blood and oxygen. Exercise also increases activity in the frontal lobe, the part of the brain involved in complex reasoning and attention." Eli kävely konferenssitilanteessa voi olla hyvinkin hyödyllistä ymmärtämisen kannalta sillä urheilu tuottaa aivoihin verta ja happea, lisäten samalla kykyä monimutkaiseen järkeilyyn sekä keskittymistä edistävien etuaivolohkojen aktiivisuutta! 



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti